Cel mai ungur dintre stegari, cel mai stegar dintre unguri

Motto: „Domnule, dacă cine zicea ceva de rău de Steagu’, băgam cuţitu’-n el, domnule”.

Csaba Györffy

Noroc cu Adi Aliman (aka MicşunicaZone) că mi-a amintit că azi e ziua de naştere a lui Csaba („Şi cu”) Györffy („pe extremă, rezolvăm orice problemă!”).

De fapt, ce vreau să zic e că la Turneul Ibrahim Dossey din 2009 m-am pomenit la teren în prima zi, dis de dimineaţă, cu Csaba Györffy. Avea cu el un număr din octombrie al ziarului Braşovul Tău în care apăruse o ştire despre articolul publicat pe blogul meu personal cu arhiva lui personală de fotografii. Nu vă puteţi imagina cât de bucuros era că un ziar local dăduse o ştire cu arhiva lui foto.

Csaba Gyorrfy - Steagul Rosu Brasov

Asta-i poza din arhivă cu care au ilustrat ştirea. Rezultă, evident, că Györffy era extra-măgulit.

Şi pentru asta a venit Csaba Györffy în Parcul Tractorul cu ziarul ăla după el într-o dimineaţă de decembrie, ca să-mi mulţumească că a apărut la ziar. Mă gândesc că avut acelaşi sentiment ca-n urmă cu zeci de ani, când după vreun meci redactorul-şef la ziarului îşi zicea „bă, ia să dăm şi-o poză cu Györffy, c-ajucat bine azi”, iar Györffy vedea a doua zi în ziar poza cu el din meciul ăla în care a jucat bine. Avea numărul meu, dar nu m-a sunat. Pun pariu că şi dacă ar fi avut Facebook sau dacă ştia să scrie SMS-uri, tot venea în persoană la teren în ziua aia, ca să-mi zică în carne şi oase cu accent: „mulţumesc frumooos, nu m-am aşteptat, ioooi!”.

„Te lauzi că ţi-a mulţumit Györffy odată?”. Bă, ej’ nebun, tot n-ai înţeles?! Csaba Györffy a iubit/iubeşte atât de mult clubul ăsta încă inima lui a sărit o bătaie când şi-a văzut iarăşi poza în ziar, când şi-a dat seama că încă vreo câteva persoane au aflat că el, Györffy, a jucat pentru Braşov şi că l-a iubit atât de mult încă era în stare să evadeze dintr-o dubă militară sau să facă omucid! Şi ştiţi ce? Pun pariu că, deşi ultima chestie nu s-a întâmplat vreodată, sigur a fost un moment în care Adamache şi Jenei au trebuit să-l ţină pe Györffy.

Meşterul Györffy împlineşte 73 de ani azi, peste 308 meciuri pentru Steagu’ şi 48 de goluri, bla-bla-bla, cifre, numere, socoteli. Csaba Györffya iubit Steagu’ în felul său unic, jumate pe maghiară, jumate pe română, dar 100% braşoveneşte!

Iată aici postarea aia din 2009 care a ajuns ştire de ziar şi motive de bucurie copilărească pentru Csaba Györffy.


Susţinere blog

Dacă ţi-a plăcut ce ai citit, poţi susţine blogul printr-o donaţie minimă de 1 Euro.

€1,00

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.