Mulțam, Flo!

Cred că este cea mai folosită expresie în relația profesională pe care am avut-o până recent cu Florin Stîngă.

Mulțam, Flo, că ai făcut programul! Mulțam, Flo, că ai strâns un lot! Mulțam, Flo, că închizi tu la stadion! Și atâtea altele.

Desigur, Florin Stîngă e departe de a fi un om perfect, așa cum atâția „oameni de fotbal” au tot căutat să-mi demonstreze de-a lungul ultimilor doi ani și jumătate. Îmi spuneau că fac asta pentru binele meu și al clubului. Haioși oameni. Cu toate imperfecțiunile sale, pe care adesea le-am despicat între patru ochi, Flo este genul de om, nu doar de antrenor, care caută să fie mai bun, atât pentru el, cât și pentru cei din jur. Și știu că ăsta va fi factorul determinant în carierei sa. Își dorește să câștige, indiferent de dificultățile mediului – iar la noi la club s-a călit din plin pentru asta – iar genul acesta de atitudine nu poate să dea decât cele mai bune roade într-o zi.

Ce rămâne sau ce urmează acum, după plecarea lui Florin Stîngă, vă întrebați? Rămâne un club a cărui existență a fost garantată de eforturile lui Florin Stîngă și ale minunaților copii ai orașului, care au ținut la propriu Steagul sus într-una dintre cele mai întunecate perioade a acestui proiect. Oamenii din iarbă contează cel mai mult, indiferent de spălătura pe creier din partea presei și a „oamenilor de fotbal”.

Sunt convins că dacă drama cu care s-a confruntat întreaga umanitate în ultimele luni nu ar fi existat, atunci și lucrurile ar fi stat altfel acum pentru clubul nostru. Îmi pare rău că nu am apucat să ne mai vedem cu toții în aceeași formulă măcar la un meci acasă, dar copiii pe care-i avem – și care încetul cu încetul devin bărbați admirabili – vor demonstra și în sezonul viitor că acest club nu cunoaște cuvinte precum „imposibil”.

Mulțam, Flo, pentru faptul că ai pus umărul, sufletul și mintea în acest proiect și ai învățat gemerația care vine ce înseamnă spiritul „stegar”!

P. S. Da, clubul acesta va continua. Nu pentru a face în ciudă cuiva, ci pentru că vrem să mai strigăm „Hai, Steagu’!” la meciuri în care jucătorii din teren chiar înțeleg despre ce e vorba.

2 gânduri despre “Mulțam, Flo!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.