Întârziere planificată

Gândiți-vă dacă eram la promovare, dacă acum e atmosfera asta” – a fost imaginația perfectă întrebată de cineva din tribună la finalul meciului cu Plopeni, de acum două săptămâni.

Am lăsat în așteptare articolul ăsta, ca să nu zic nici eu, și nici alții, că scriu în siajul atmosferei euforice pe care am trăit-o în acea sâmbătă. După trei ani în care am văzut Steagul și galeria din cabina comentatorilor, revenirea în zona zero a stadionului „Silviu Ploeșteanu„ a fost emoționantă. Fețe vechi, care au fost acolo și la victoriile din Liga 1, și la umilinețele din ultimul sezon din Liga a 2-a, se amestecau cu fețe noi care au găsit în această echipă înființată de suporterii „stegari” acum aproape cinci ani una care să merite timpul, banii și, cel mai important, afecțiunea lor.

Pentru că știu că unii se întreabă „cum putem face rost de pozele făcute de Dobrică?”, le las în paragraful următor pe toate.


Acum două săptămâni eram pe penultimul loc în liga a 3-a cu opt meciuri rămase de jucat, la patru puncte de o posibilă salvare de la retrogradare și la cinci puncte de o salvare sigură, și tocmai făcusem 0-0 contra unei echipe aflată fix deasupra noastră în clasament.

Cei 100 și un pic de oameni din galerie – sau „membri ale galeriei care nu sunt suporteri”, cum ar zice un sclav nevertebrat – i-au racordat în dese momente și pe ceilalți 100 și ceva de spectatori prezenți la T2, astfel încât toți acești „așa-ziși suporteri”cum ar zice un parazit social, au creat o atmosferă care ducea mai mult cu gândul spre o posibilă promovare. Și nu cred că greșesc dacă spun că nimeni nu se mai gândea că jucăm în zece oameni și facem 0-0 cu Plopeni și că suntem la patru-cinci puncte de la a nu retrograda în Liga a 4-a.

Două sute de oameni la T2, încă vreo o sută la T1, și aproape 400 de bilete vândute – la noi cumpără bilet și suporterii care nu pot ajunge la meciuri. Oare cum era dacă eram la promovare? Poate vom avea ocazia să vedem răspunsul la întrebarea asta sezonul viitor.

Până acolo, însă, trebuie să batem Kids-ul vinerea asta. Victoria de sâmbăta trecută, de la Târgu Secuiesc, ne-a adus acum la trei puncte de Hermannstadt 2. Dacă sibienii pierde la Târgu Secuiesc, și dacă noi batem la Sibiu pe 30 aprilie… dacă, dacă, dacă acum e atmosfera asta…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.