Victorie de ziua lui Dossey

Frigul îndurat în toate acele ore petrecute pe marginea terenului patru ani la rând, organizând turneul Ibrahim Dossey pe terenul de fotbal în aer liber din parcul Tractorul, e ceva ce, la nivel psihologic, va rămâne cu mine toată viața. Sigur sunt în asentiment și ceilalți băieți care mi-au fost alături atunci, arbitrând, luând notițe pentru clasamentele finale sau pur și simplu pentru a se asigura că un dezacord privind localizarea liniei careului ascunsă sub stratul de zăpadă și gheață nu va degenera.

Obișinuiam să cred că acel turneu era special, mai ales datorită disputării sale în aer liber în decembrie, când vremea la Brașov alternează de la un minut la altul între ninsori ca în povești, viscol, soare prietenos și ger năpraznic. Au trecut mai bine de zece ani de atunci și port regretul de a nu fi avut energia să continuăm turneul în forma originală.

Asta nu înseamnă că Dossey a fost uitat sub Tâmpa. El va fi mereu îngerul nostru păzitor.

Și e greu să nu te gândești că victoria cu Tărlungeniul de sâmbăta trecută, după 13 etape la rând fără vreun succes, s-a întâmplat să vină fix la o zi după ce Dossey ar fi împlinit 51 de ani. Suporterii stegari l-au comemorat cu bilete de colecție înfățișând portretul său, iar jucătorii stegari i-au respectat memoria cu o victorie.

Aproape uitasem sentimentul, dar spiritul lui Dossey și cei 11 stegari din teren ne-au ajutat să ne reamintim. E drept că la 2-1 am trăit clipe de îndoială, evenimentele meciului cu Viitorul Onești fiind încă proaspete. Dar de data asta stegarii au făcut un lucru prea puțin familiar, și au început să joace iarăși ofensiv. Obiectiv vorbind, Tărlugeniul poate răsufla ușurat că s-a terminat 4-1, băieții în galben-negru ratând încă vreo 3-4 ocazii care ar mai fi îndulcit golaverajul. După 13 etape în care realizările noastre ofensive au fost atât de sterpe, iată-ne cugetând la scenarii care acum două săptămâni păreau inimaginabile.

Sâmbăta asta ne vizitează Zărneștii, conștienți că ar putea încheia anul 2023 pe primul loc, dacă îi va ajuta și rezultatul de la Târgu Secuiesc al liderului Câmpulung. În orice caz, negru-albaștrii vor dori măcar să-și păstreze locul secund, iar o victorie cu noi va fi de ajuns. „Ăsta e tabloul nostru, nu fiți supărați, cu asta rămânem și noi”, ne zicea un membru din staff-ul Cocoșilor de Munte în parcare după acel 0-8 din tur, în timp ce căra o ladă cu bere spre vestiarul bucuriei. N-aveam ce să mai zicem, doar am zâmbit.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.