Spiritul oraşului

Un articol scurt și un filmuleț despre hochei, noul sport care se anunță a deveni un important punct de reper pentru orașul nostru.

Zilele trecute am fost la Patinoarul Olimpic pentru a-i vedea pe băieţii de la Corona Fenestela 68 luptând pentru un loc în semifinalele Ligii MOL. Au ratat obiectivul, pierzând meciurile decisive cu Miskolc din Ungaria. Ceea ce am văzut însă pe gheaţa patinoarului mă face să cred că nu e chiar totul pierdut. Mă refer aici la dedicaţie şi spirit de sacrificiu pentru echipa oraşului. Nici un hocheist nu e din Braşov. Majoritatea sunt etnici maghiari din Miercurea Ciuc, restul de prin Ucraina şi Slovacia. Să-i auzi însă strigând din toată inima „BRAŞOV” înainte de startul meciului e ceva cu adevărat inspiraţional. Să-i vezi loviţi cu toată forţa (deşi asta face parte din hochei, orice mercenar se poate fofila, avem exemple destule în fotbal) dar şi lovind, este iarăşi o chestie luat în seamă.

Cum ziceam, nici unul din ei nu e braşovean sadea, dar pe cuvânt de onoare că de la meciul cu Rapid de la fotbal, n-am mai văzut spiritul oraşului atât de prezent ca luni seară pe gheaţă.

2 gânduri despre “Spiritul oraşului

  1. Articol foarte bun. Da, baietii din Ciuc (e si la noi unul dintre ei, cred ca e capitanul echipei:))) sau din jurul Ciucului sunt cu adevarat de treaba.
    Hai Ilyés Róbert, Steagu si Fenestela Brassó!

    • Într-adevăr, Adorjan Jozesf este numele lui. Un veritabil exemplu pentru tinerii săi colegi.

      Ar fi frumos să realizăm dubla în anul acesta: Campionatul la hochei și Cupa României la fotbal.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.