No Replay!

„Culmea fotbalului: să dai gol şi în reluare să ratezi”. Cu siguranţă ştiţi toţi bancul ăsta. Chestia şi mai amuzantă acum urmează. TVR a scos din grila de programe pentru sezonul următor emisiunea Replay (produsă de braşoveanul Marian Olaianos) pe motiv că… naiba ştie de ce! Practic, Replay era cam singura emisiune care aducea audienţă postului naţional de televiziune, poate doar Telejurnalul concurându-i pe Olaianos şi Mitran. Deci vă daţi seama cam care e situaţia în grila TVR-ului, care ar trebui să-şi pună bancul de la început motto al instituţiei.

După ani la rând (6 mai exact) în care s-a dat gol după gol în Replay, emisiunea luând toate marile premii acordate mass-mediei sportive de la noi, peste arhiva istoriei fotbalului românesc se trag obloanele şi se pune lacătul. E uşor patetic, dar la Replay am văzut primele imagini vechi cu Steagu’ (erau din meciul cu Beşiktaş). Eram plin clasa a 7-a sau undeva p-acolo  primii ani de liceu. Şi de atunci am prins mania asta de a cunoaşte cât mai bine istoria clubului, de a aduna articole, informaţii şi fotografii vechi. Cât mai vechi! Cu fiecare poză nouă care-mi pica în mână se aprindea beculeţul acela intermitent „Replay” din colţul de sus şi personajele din fotografie se puneau în mişcare. Cu fiecare cuvânt citit într-un limbaj care mi se părea extrem de elegant şi poetic pentru o cronică dintr-un colţ de „Sportul”, îmi pâlpâia „Replay” din nou în faţa ochilor şi vedeam cu mintea oameni şi faze pe care nu le văzusem niciodată cu ochii.

Aveţi aici petiţia online făcută de susţinătorii emisiunii. E mai mult cu valoare simbolică decât orice altceva. Semnaţi-o şi voi.

2 gânduri despre “No Replay!

  1. Aveam impresia ca esti mai mare ..daca emisiunea are o vechime de 6 ani,tu ai undeva in jur de 19-20? Asta off-topic…in rest sunt trist,pentru aceasta fortata cortina peste ceva frumos!

    • Greşeala mea. Sunt mai mare. Imaginile vechi pe care le văzusem atunci erau în cadrul emisiunii Minutul 91, moderată de Vlad Enăchescu, în care mai insera Marian Olaianos şi momente din trecutul fotbalului românesc, iar asta se întâmpla pe la începutul liceului. M-am lăsat puţin dus de val şi n-am mai calculat bine matematica.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.