Din tată-n fiu | Pe aceeaşi iarbă

Gyoffy si... Gyorffy

Anul 1984, pe iarba Stadionului „Tineretului”. Fostul fotbalist emblematic al clubului în anii ’60-’70, Csaba Gyorffy, acum antrenor secund, îi ţine fiului său în vârstă de 18 ani… Csaba Gyorffy, un curs practic despre controlul balonului.

Schimbăm un pic cadenţa şi coborâm din tribune şi braţele taţilor în iarbă.

Csaba Gyorffy jr. a făcut parte din lotul FCM-ului în sezonul 1984/85, dar debutează oficial în tricoul galben-negru abia în prima etapă a următorului campionat, într-un 0-0 la FC Olt pe 4 august 1985.

La fel ca tatăl său, a jucat pe banda stângă a terenului, doar că în apărare. Apoi a început să alterneze stânga cu dreapta, neavând nici un moft în privinţa asta. Exemplu: la debut a jucat fundaş lateral stângă, iar în meciul din etapa a 12-a, de acasă cu Rapid, e integralist pe dreapta, fiind şi omul care a produs deschiderea scorului. Se întâmpla în minutul 1.

Nu ştiu încă dacă până la retragerea lui în 1993 a jucat doar pentru Steagu’, e probabil să fi fost împrumutat câteva ediţii pe la concitadine. Orişicum, nu s-a apropiat de performanţele tatălui său (fie ele individuale sau colective), jucând doar 33 de meciuri şi înscriind acel unic gol.

Un gând despre “Din tată-n fiu | Pe aceeaşi iarbă

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.