N-a fost blat, a fost karma!

Motto: „Because good guys need a break every once in a while.” (Morty, Click, 2006)

Nu sunt entuziasmat pentru posibila salvare de la retrogradare. La naiba, nici măcar nu m-am bucurat la gol. Probabil din cauză că, fiind sus în peluză, am cuprins toată faza dintr-o privire și mi-am dat seama că se va termina cu mingea în poarta Gazului de când Păun începuse demarajul. Am simțit doar o ușurare după ce efortul lui Cristea a adus egalarea pe tabelă. Un carnaval izbucnise în jurul meu și un sărut mi-a binecuvântat creștetul capului. Habar n-am cine a fost autorul acestui moment de sincer romantism, dar m-a făcut zâmbesc.

Sunt răgușit și încă simt în degete căldura bătăilor din palme din timpul meciului. Mi-aș fi dorit o victorie, dar doar egal s-a putut. Doar egal s-a vrut. Probabil că ne vom salva, întrucât sunt mici şansele ca TAS-ul să valideze trişajul financiar al Vasluiului. Dar este o salvare şchioapă, survenită la capătul unui sezon început cu obiectivul de a accede în cupele europene. Domnul Zotta ar trebui să dea socoteală pentru această situaţie, dar cum suntem departe de normele unei societăţi obişnuite şi normale, tot haosul său managerial va scăpa cu un simplu „mergem înainte”. Este o mare inabilitate pentru un manager să nu poată anticipa corect evoluţia pe termen lung şi să fie incapabil să aprecieze şi evalueze resursele de care dispune. În aceste condiţii, un astfel de manager ar fi concediat. Dar domnul Zotta este, nu-i aşa?, „uns cu toate alifiile”, deci va fi la acest club şi în sezonul viitor. Nici domnul Neculaie nu este absolvit de vină. Rămâne de văzut în viitorul sezon ce-au învăţat aceştia din greutăţile celui tocmai încheiat, sau dacă se vor ghida după acelaşi „las’ că vedem”, „las’ că nu ştie nimeni”, „las’ că merge şi aşa”. Probabil n-au reţinut nimic, nu par genul de oameni care să conştientizeze când soarta le mai acordă şansă, aşa că tot inerţia va fi principalul mobil

La Mediaş, în ultimă instanţă, a fost vorba despre o înţelegere amicală. Că a fost pusă la punct înaintea sau în timpul meciului habar nu am. Două echipe ardelene şi-au zis că mai bine se salvează împreună decât să se sape reciproc, oferindu-le unor cluburi artificiale precum Săgeata sau ACS Recaş ocazia de a mai căpata ceva tradiţie în liga secundă, înainte de a emite pretenţii centenare în primul eşalon. Viitorul fără de identitate al lui Hagi a reuşit o nouă salvarea „miraculoasă”, iar „puştii Regelui” se pregătesc de încă un sezon în lumina reflectoarelor. Dar tot Steagu’ este monstrul acestui final de campionat, apostolii moralei cu termen de valabilitate uitând nişte lucruri: în ’68 eram o echipă în doliu şi tuturor li s-a părut o idee bună să ne lovească în timp ce eram la pământ. În ’74 întregul univers a conspirat împotriva noastră, dar le-am lăsat o amintire de ţinut minte, iar în ’83 retrogradarea a fost politică. Miercuri seară n-a fost blat, a fost karma! Nimeni n-a zis că trebuie să aibă parfum de trandafiri şi o fundă din curcubee. Nu pentru voi, contestatarii, în orice caz.


Susţinere blog

Dacă ţi-a plăcut ce ai văzut, poţi susţine blogul printr-o donaţie minimă de 1 Euro.

€1,00

3 gânduri despre “N-a fost blat, a fost karma!

 1. Pentru contestatarii partidei Gaz metan – FC Brasov :
  1. Daca Gaz metan s-a lasat egalata , nu o facea in minutul 76, sau il anuntau pe Vitinho s-o lase mai moale.
  2. Daca Gaz metan castiga partida, agonisea in visteria clubului inca mizilicul de 500.000 de euro din drepturile de televizare.
  3. Viitorul si Sageata marcheaza din primele 5 minute sa stie o treaba.
  4. Trageri de timp pt. startul partidelor pe celelalte stadioane.
  5. Si in final un mic detaliu, clasamentul suferindelor din ultima etapa :
  FC Brasov 8 3 5 0 9-3 14p
  Timisoara 8 4 2 2 9-7 14p
  Navodari 8 3 4 1 9-6 13p
  Gaz metan 8 1 3 4 7-7 9p
  Viitorul 8 0 4 4 2-13 4p
  clasament intocmit pe baza partidelor sustinute impotriva contracandidatelor.
  Cu tot repectul pt. Hagi ,dar Viitorul este deja la a doua resuscitare.

 2. Si eu care imi pusesem sperante ca Super Mario va face minuni in poarta CFR-ului…Poate nu a avut ce face,ordinele nu se discuta,putea macar sa se dea lovit si sa nu intre pe teren

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.