Să înceapă repriza a doua !

Stegarii au jucat doar după pauză. sursă foto gsp.ro

Stegarii au jucat doar după pauză.          sursă foto gsp.ro

În meciul cu CSU Craiova puteam obţine, evident, un rezultat mai bun. Dar prima repriză a fost execrabilă şi am repornit lupta de la 0-2. Iureşul de după pauză nu a fost suficient pentru a obţine victoria. A devenit o obişnuinţă la stegari ca prima repriză să fie modestă.

Dacă s-ar fi punctat separat cele două reprize, stegarii ar fi avut următorul bilanţ, după 12 etape:

Repriza I     12  2  4  6    5-9   10 puncte

Repriza II    12  7  4  1  11-8   25 puncte

Diferenţa dintre cele două reprize este uriaşă, iar dacă meciurile ar fi început din minutul 46, acum am fi fost pe podium. În primul mitan am marcat doar în patru din cele 12 etape, pe când în repriza a doua am înscris în 9 partide. Doar în trei meciuri (incluzând aici şi victoria de la Rapid obţinută în min. 83) stegarii au fost cei care au deschis scorul. Repriza a doua, în schimb, am pierdut-o doar cu Astra, 0-4  în etapa a doua. A fost singura dată când braşovenii au fost depăşiţi total, pierzând ambele reprize. Pe de altă parte, de două ori, ai noştri au controlat meciul şi s-au impus în ambele părţi (1-0, 1-0 cu Iaşul şi 2-0, 2-1 cu Chiajna).

Ce concluzii se pot trage de aici ?

Pozitive:  Faţă de campionatul trecut, când după minutul 60 eram „morţi”, acum, condiţia fizică superioară ne permite să forţăm până la final ( asta din cauză că în prima repriză ne odihnim 🙂 ). Echipa are reacţie, este unită şi dă dovadă că se poate mobiliza. Antrenorul face la pauză, sau pe parcursul reprizei a II-a, schimbări inspirate care aduc un plus în jocul echipei.

Negative: Nu ne studiem adversarul înainte de meci şi avem nevoie de o repriză ca să ne dumirim ce şi cum joacă. Formula de start nu este cea mai potrivită (aşezare în teren, formă sportivă) şi suntem nevoiţi să facem corecţii pe parcurs. Poate nu avem tupeul de a ne impune jocul de la început, indiferent de adversat, şi păstrăm o expectativă păguboasă.

Pentru andrenalină, e incitant că jucăm mai bine şi marcăm mai mult în partea a doua a meciurilor. Dar pentru clasament nu e suficient.

De-acum a venit frigul şi nu-i chiar relaxant să stai 90 de minute la minus 2 grade. Noi, spectatorii, putem veni şi de la pauză, nu-i nicio problemă. Dar nu ne va lăsa inima să nu fim acolo când se cântă imnul.

Un gând despre “Să înceapă repriza a doua !

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.