Cinci motive pentru care AS „SR” Braşov trebuie acceptată în Liga a 4-a

Cum pe 10 august se va decide dacă echipa suporterilor braşoveni, AS „SR” Braşov, va fi sau nu acceptată în campionatul Ligii a 4-a, m-am gândit că ar fi util să vedem motivele pentru care votul contra „stegarilor” ar fi ilogic.

1. SUPORTERII

Ne vom urma echipa, vorba cântecului, oriunde şi oricând! Deja am oferit o mostră la Cristian, Zărneşti şi Codlea a ceea ce va fi pe stadioanele din judeţ, iar o astfel de atmosferă nu poate decât să contribuie la ridicarea nivelului fotbalistic în acest eşalon.

Adversarii vor dori să ne reducă la tăcere, în timp ce băieţii noştri vor alerga un pas în plus ca să ne facă să cântăm mai tare gloooorie STEA-GU-LUI, e sărbătoaaaare, de departe vin, bravi „stegari” ce-au învi… scuze, m-am lăsat luat de val.  După dezamăgirea pe care am trăit-o la dispariţia FC-ului, fiecare meci va fi pentru noi o sărbătoare, una la care tot judeţul este invitat.

Prezenţa masivă a „stegarilor” în deplasările din judeţ va fi benefică atât micilor afaceri din jurul stadioanelor, şi ar putea ajuta într-o anumită măsură şi cluburile gazdă, care prin comercializarea biletelor de intrare ar diversifica atât colecţiile pasionaţilor cât şi spori bugetele proprii. Asigurarea finanţelor necesare organizării a câteva meciuri s-ar rezolva cu unul singur. De asemenea, ne propunem popularizarea cu aceeaşi intensitate a fiecărui meci pe care AS „SR” Braşov îl va disputa atât acasă cât şi în deplasare, precum şi atingerea unei medii de o mie de spectatori plătitori pe meci.

2. ISTORIA

Chiar dacă AS „SR” Braşov a luat fiinţă abia în vara acestui an, pe 14 iulie, în fibra clubului sunt deja impregnate mai multă istorie, tradiţie şi sentiment decât în jumătate din Liga 1 la un loc. Pe banca tehnică a echipei se va afla Andrei Şanta, cel care din 1985 şi până în prezent a apărat poarta Braşovului în peste 100 de meciuri şi s-a ocupat de pregătirea a zeci de portari. Renaşterea Steagului ar fi fost imposibilă fără el. Acesta îl va asista pe Lucian Petre, fostul fundaş „stegar” din finalul anilor 1980 şi actual antrenor principal, un tip ale cărui pasiuni sunt construirea de echipe competitive de la zero şi plimbările lungi de seară. După care se pune iar pe studiat construcţia.

„Toto”, „Profesorul” şi „Vişi” (medicul) reprezintă partea activă a trecutului „stegar” care meştereşte în prezent pentru un viitor glorios. În acest timp, Csaba Györffy este partea afectivă a unui trecut pe care unii au avut privilegiul să-l trăiască pe viu, în vreme ce alţii radiază admiraţie după toate poveştile auzite şi filmările ori fotografiile alb-negru văzute. Pe 18 iulie Györffy-baci, cu ochii în lacrimi, a fost cântat de toate generaţiile „stegare” şi numit oficial membru de onoare al Ligii Suporterilor Stegari şi al AS „SR” Braşov. Ne-a întors cântarea fredonând „Zile negre”, un cântec compus în galeria anilor 1970. De asemenea, familia Ploeşteanu, prin dl. Viorel Ploeşteanu (fiul fostului mare antrenor) şi dna. Laura Ploeşteanu (nepoata sa), şi-au exprimat deja susţinerea faţă de proiectul suporterilor, urmând ca în cursul acestei săptămâni să avem un dialog detaliat.

Şi pentru ca cercul trecut-prezent-viitor-trecut să fie complet, între cei unsprezece „stegari” de modă nouă din teren se va regăsi în viitorul sezon şi unul al cărui tată a împlinit de asemenea centenarul în tricoul galben-negru. Este vorba despre Cristian Cocan, băiatul lui Octavian Cocan, care după trei amicale cu fumuri şi gălăgie crede că a înţeles ce a trăit taică-su în tinereţe. Puştiule, aşază-te bine-n ghete, urmează un sezon exploziv!

3. STADIONUL

Stadionul „Silviu Ploeşteanu” (Tineretului) e locul unde s-au scris cele mai frumoase poveşti fotbalistice ale Braşovului. Acum e nerăbdător să gâdile în tălpi fotbaliştii judeţului şi să-i caute de noi basme. Pentru mulţi dintre ei, acesta ar fi cel mai mare stadion pe care vor evolua în viaţa asta, iar pentru AS „SR” Braşov ar fi o onoare să împlinească nişte visuri.

Şi la naiba de nu vom face tot posibilul să aprindem şi becurile de câteva ori!

4. DERBY-urile LOCALE

„SR” Braşov – Colţea 1920, „SR” Braşov – ACS Steagu Roşu, şi retur, vor fi fără îndoială main event-urile sezonului, indiferent de situaţia din clasament. Normal că la suprafaţă toată lumea va rula placa cu lipsa unei rivalităţi, însă în vestiare ştim prea bine care va fi discursul. Această stare de spirit va spori notorietatea şi competivitatea Ligii a 4-a braşovene. Serios acum, ce poate fi mai antrenant decât un campionat în care fiecare vrea să bată pe fiecare? Mă uit şi la voi, Zărneşti, Codlea, Cristian, Săcele şi restul.

5. STANDARDUL

AS „SR” Braşov nu este un proiect de-o vară. Echipa asta a fost constituită în vederea asigurării continuităţii „stegare” şi în ideea ca cetăţenii, administraţia locală şi mediul de afaceri să formeaze un tot în dezvoltarea celui mai transparent şi onest proiect sportiv şi social din istoria recentă a Braşovului.

#SteaguNuMoare, trăieşte prin noi!


Susţinere blog

Dacă ţi-a plăcut ce ai văzut, poţi susţine blogul printr-o donaţie minimă de 1 Euro.

€1,00

7 gânduri despre “Cinci motive pentru care AS „SR” Braşov trebuie acceptată în Liga a 4-a

 1. Vai,dar nu ar fii pacat sa privati frumoasele localitati din judetul Brasov participante in liga 5 de frumoasele dumneavoastra spectacole?Oare nu merita si ei sa se bucure de prezenta voastra?La scoala e rusine sa incepi cu clasa 1,trebui sa ai neaparat pile sa te bage in clasa 2 direct?Oare lui Timisoara,Rapid ,etc le-o fii fost rusine sa inceapa de jos?Pai daca tot va pretindeti corecti si cinstiti viti asa cum va pretindeti ,nu smecheri semicorecti cum sunt conducatorii vostri. Va asteptam cu drag in Apata,dar acolo nu faceti galagie ca luati nana

  • Timisoara a inceput din Liga a 5…Rapid nu prea stie nimeni care e, iar etc. ala despre care vorbesti cu atat tupeu U Cluj, CSA Steaua, Farul, Galati, Petrolul au fost toate primite in liga 4. Este o portita legala, exista un precedent si nu se sare nici o clasa..oo si apropo sa nu uit. Ne vedem la Apata, dar fara portofele, bine ?

   • VA ESTE FRICA SA VENITI SA JUCATI IN LIGA 5,SA II PUPATI IN CUR PE AIA DE LA AJF CA VA SCAPA DE NOI LATRAILOR

    • Nu excludem posibilitatea unui amical la Apaţa. Însă date fiind condiţiile extreme care se anunţă acolo, aşteptăm întoarcerea „stegarilor” plecaţi în aplicaţie la Cincu, măcar să avem şi noi o şansă.

 2. În județul Timiș sunt 6 ligi, asa pentru cultura ta generală. Iar dacă ne lași un număr de contact venim când vrei tu la apața, chiar ne-ar face o deosebită plăcere să te cunoaștem :)) .

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.