Dunărea 1-1 Steagu’ | Comentând golul de 1-0 şi nişte întâlniri

La finalul meciului nu ştiam ce m-a dezamăgit mai mult: bubuiala din repriza a doua sau faptul că nu văzusem într-un oraş care se numeşte Călăraşi nici măcar un cal, nu mai zic de călăreţi.

Dar am văzut golul lui Paul Iacob şi ne-am bronzat pe juma’ de faţă, aşa că n-a fost chiar în van deplasarea la Călăraşi, oraş în care n-am văzut nici măcar un cal, darămite şi călăreţi. Dar ziceam ceva de-un gol, aşa că iată-l mai jos.

Regiotransul de 5 dimineaţa făcea din noapte zi staţie cu staţie. La Sinaia, deşi era încă întuneric, am auzit din tren primele păsărele matinale pe anul ăsta. Mă gândeam că ultima oară când plecasem doar cu Mitel într-o deplasare, cu naşul la Chitila, în Cupă, acum nouă ani, bătusem 5-0. „Ce-ar fi să?” mi-a trecut prin minte pe ritm de ciripituri, dar aş fi fost la de încântat de orice scor cu mai multe goluri în coloana noastră.

În Bucureşti ne-am dublat rândurile, iar împreună cu Marcel şi Marian Olaianos am luat drumul Călăraşilor, unde nu mă aşteptam să văd chiar un călăreţ, dar la un cal tot speram.

Steagu’ suntem noi

„Decât voi trei aţi venit?” (Olaianos a stat la oficială în prima repriză), m-a întrebat pe un ton cam miştocar unul dintre stewarzi, când a observat că după mine nu mai intră nimeni în sectorul rezervat suporterilor vizitatori. „Da, doar noi suntem aici”. Dar, HA-HA-HAAA!, stewarzii nu ştiau (şi nici noi) că, de fapt, suntem mai mulţi. Un domn într-o geacă galben-neagră, aflat dincolo de gardul care ne despărţea pe noi de restul tribunei a doua, ne-a informat că el este originar din Zărneşti şi că, evident, dacă nu ne-am prins după culorile gecii sale, ţine cu Steagu’. „Hai Steaguuu’!”, a strigat la final.

La pauza meciului, cineva ne-a abordat de la marginea aceluiaşi gard în speranţa că vreunul dintre noi i-ar vinde eşarfa. Era un colecţionar de chestii de genul? Nu. Era vorba de-un meşter la vreo 40-45 de ani din Slobozia care ţine cu Steagu’ pentru că „tatăl meu ţinea cu Steagu’ şi eu copil de zece ani fiind, am zis să ţin şi eu cu echipa cu care ţine taică-miu. Şi de-atunci ţin cu Steagu’.” Era inadmisibil să nu existe în Slobozia măcar o eşarfă galben-neagră, aşa că i-am făcut-o cadou pe a mea, chiar înaintea începerii reprizei a doua.

Era o eşarfă ticsită cu meciuri şi amintiri, dar de acum în colo va găsi loc în fibra ei pentru sentimentalismele altcuiva, pentru că „eu merg la toate meciurile pe care le joacă Steagu’ în zona asta a ţării”.  Eşarfa mea e pe mâini bune.

N-am văzut Dunărea, nici cai sau călăreţi la Călăraşi, dar am văzut neputinţă în jocul alor noştri, în special în repriza a doua, când Dunărea a avut vreo două ocazii bune să ne facă felul.

Dar nu e totul doar gri. „Stegarii” au încercat să compenseze prin inimă lipsa de luciditate şi prospeţime şi tactică. Şi cu rezultate benefice în câteva momente.

Weekendu-ul viitor e zi de pauză pentru FC Braşov (câştigăm la masa-verde meciul cu Unirea Tărlungeni), apoi urmează lungul drum spre Arad. Şi nu e lung doar din cauza distanţei.

Alte poze de la Călăraşi. Treci cu mouse-ul peste ele pentru descrieri.

#SteaguNuMoare


Susţinere blog

Dacă ţi-a plăcut ce ai văzut, poţi susţine blogul printr-o donaţie minimă de 1 Euro.

€1,00

5 gânduri despre “Dunărea 1-1 Steagu’ | Comentând golul de 1-0 şi nişte întâlniri

 1. Felicitari pentru gestul de a oferi fularul cu amintiri….si ma bucur ca etapa viitoare batem si noi :)…Forza STEAGU!

 2. Da…eu o sa beau o bere saptamana viitoare cand merg sa vad REIMS-LENS derby de promovare in ligue 1 🙂
  in speranta ca echipa mea de adoptie 🙂 va reusi sa castige si ea acasa…nu a mai facut-o de anul trecut …si noi cand vin la vara in vacanta ..Forza STEAGU

  • În cazul ăsta, Allez Reims!

   Poate sărbătorim o dublă victorie în weekendul acela şi vine şi Steagu’ victorios de la Arad.

   Punem berile la rece pt vară.

   • Asa sa fie! 🙂
    Saptamana viitoare ca si in week-endul asta..;;victorii cu 3-0 😉
    Doar ca Steagu la masa verde…..Am fost impresionat de omagiul adus lui Raymond KOPA,supranumit Napoleonul fotbalului francez ;au jucat in tricourile de acum 50 ani si numele lui pe toate tricourile!
    Si pentru suporteri…fiecare abonat a intrat insotit de 2 persoane si a fost multa lume la meciul de aseara…3-0 cu AC Ajaccio(fosta echipa a lui MUTU)….poate fi un exemplu de urmat si pentru cei care se ocupa de marketingul FC BRASOV…
    Pentru mine ar fi recunostiinta putinilor suporteri fideli care mai sunt alaturi de Steagu…sa vina la meci insotiti de sotie,prietena,copiii etc.
    Poate la meciul care va marca revenirea stegarilor in LIGA 1!

    La Ciucas 🙂 cu un mic mare!!!!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.