ACS Prejmer 0-3 Steagu’ | Conform planului

Antrenament pe teren sintetic, sau meci amical? Aceasta era întrebare şi antrenorii Lucian Petre şi Andrei Şanta au ales varianta „B”.

Acesta fusese ales locul unde să înceapă săptămâna „stegară”.

Cum zidurile lui „Silviu Ploeşteanu” urmau să privească străine încleştarea ardelenească dintre Sepsi Sf. Gheorghe şi CFR Cluj, „stegarii” s-au decis pentru un amical contra unui adversar mai lejer, ACS Prejmer din Liga a 5-a Braşov. Meciul s-a disputat pe terenul secundar al bazei sportive care, de fapt, este în Lunca Câlnicului. Şi trăbe rămas scris că dacă ar beneficia de nişte investiţii cu cap, baza asta ar putea lejer deveni una de top.

Panorama terenului secundar al bazei sportive ACS Prejmer. Tribuna în stil englezesc are parte de o bătrâneţe cam senilă.

Şi poţi să baţi pariu că nimic nu-l va opri pe ăsta mic să ajungă în echipa mare. Ianis Baciu a intrat de mână pe teren cu căpitanul Alin Damian şi a dat lovitura de start a meciului.

Prejmerenii, care au terminat sezonul trecut pe locul patru, i-au luat tare de tot pe ai noştri, creându-şi vreo două ocazii frumoase la poarta apărată de Maxim. Probabil au încercat tactica golului rapid şi apoi urma pârjolirea gazonului şi otrăvirea baxurilor cu apă.

Braşovenii, destul de surprinşi la început, au rezistat elanului gazdelor din primele 20-25 de minute. Strigătele de încurajare între echipierii verzilor se auzeau tot mai stinse şi de îndată ce şi-au consumat power-play-ul, terenul s-a înclinat tot mai mult spre poarta lor.

Schimbarea polilor în plin efect.

Debutantul Claudiu Fînariu a deschis scorul pentru „SR” Braşov din interiorul careului mare şi asta-i cam tot ce vă pot spune despre gol. Eram cu spatele la teren şi am văzut oamenii bucurându-se brusc. Când am făcut 180, i-am cuprins pe ai noştri îmbrăţişându-se şi pe prejmereni cerând ceva arbitrului, probabil un fault un atac. Arbitrul însă a decis că golul e valabil şi s-a intrat în pauza mare cu avantaj minim pentru „stegari”.

În repriza a doua, nou-intratul portar prejmerean a surprins spectatorii cu agilitatea sa în ciuda aspectului mai rotunjor, însă după câteva intervenţii exacte n-a mai putut ajunge la şutul din interiorul careului al aceluiaşi Fînariu, în colţul din dreapta sus. Doi la zero şi după ce m-am îmbrăţişat cu meşterul marcator şi-am aflat cum îl cheamă, ecoul celor 70-80 de suporteri „stegari” i-a dus numele peste câmpurile şi printre străduţele din Luncă.

Probabil cel mai frumos gol marcat până acum în pre-sezon de braşoveni îi aparţine fundaşului dreapta Dragoş Dumitraş. De pe la vreo 25 de metri s-a interesat de poziţia portarului şi apoi după nişte calcule super rapide şi exacte i-a dat că rezultatul e 3-0 pentru Steagu’.

O parte din jucătorii „stegari” celebrând ultimul gol. Dragoş Dumitraş este jucătorul cu numărul 2.

Lobul elegant al lui Dumitraş a planat în acelaşi colţ drept al porţii prejmerene şi, evident, atât de fain a fost încât nu am nici o filmare cu momentul. Ah, şi acest gol s-a înscris cu mingea echipei noastre, pentru că cea a Prejmerului, cu care s-a început meciul, a ajuns printr-un nefast traseu în pârâul din spatele porţii. Din fericire a fost recuperată de un grup expediţionar compus din câteva rezerve ale gazdelor şi câţiva copii. Capotă s-a panicat un pic când a văzut că oamenii tot rup crengi din salcie.

Astfel, pe 14 august 2017, într-o zi de luni, de la 6 şi un pic seara, noii „stegari” au obţinut a patra lor victorie din pre-sezon, şi prima la zero. Miercuri seară, băieţii care ţin Steagu’ sus pe teren vor juca primul lor meci pe iarba legendarului „Silviu Ploeşteanu”, înfruntând de la 6 fix AFC Rapid Bucureşti, echipă sprijinită de o parte a suporterilor rapidişti. Înaintea meciului va avea loc şi un mic ceremonial de prezentare a jucătorilor care compun noul Steagu’ Roşu din Braşov, care joacă fotbal pentru fani, de-acuş imediat 80 de ani!

De asemenea, am reuşit să strângem prin urna mobilă 715 lei. Minus cei 75 de lei pentru arbitraj, au rămas 640 de lei care vor merge, împreună cu donaţiile strânse la meciul de miercuri seară, în ajutorul familiei Janko.

#SteagulRenaşte prin noi!


Susţinere blog

Dacă ţi-a plăcut ce ai văzut, poţi susţine blogul printr-o donaţie minimă de 1 Euro.

€1,00

Un gând despre “ACS Prejmer 0-3 Steagu’ | Conform planului

  1. Pingback: Statisticile turului | La Stegaru'

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.