Steagu’ 4-1 Oraşul Victoria | În numele tatălui

Pe gardul T2-ului se unduia subtil în adierea dimineţii materialul unui steag vechi de vreo cinşpe ani. Coroana oraşului, numărul 15 şi COCAN – toate desenate şi scrise cu negru – peste un galben îmbătrânit de trecerea celor aproape două decenii. Tatăl e acum pe gard, în statistici, şi în inimile suporterilor. Fiul e în tunelul vestiarelor şi se uită spre steagu’ cu doar vreo câţiva ani mai tânăr decât el.

Peste vreo 10 minute urma să se uite cu zgomot spre suporterii din T2, prin toate pânzele întinse pe gard, şi să vadă cum e să fii cu ai tăi. Gol Steagu’, şi Cocan, cel în galben-negru de pe teren, e primul „stegar” care marchează acasă într-un meci oficial sezonul ăsta, şi cine altcineva să fie servantul dacă nu Horia Popa?

Tatăl său s-a afirmat purtând ca „stegar” tricoul cu numărul 15. „Coco” junior l-a purtat şi el un timp, apoi a decis să-şi găsească propriul număr norocos. Îi place 7. foto de Cătălin Ignat

După victoria cu 10-0 din etapa anterioară, răsfăţaţii suporteri „stegari” probabil anticipau o cursă după noi recorduri şi în acest meci. Doar că echipa din oraşul Victoria a ţinut să onoreze prima vizită din istoria ei pe legendara arenă din Bartolomeu. După o serie de ratări „stegare” care ar fi putut aduce o marjă de linişte în joc, „chimiştii” reuşesc un contraaatac la finalul căruia căpitanul Daniel Mutu trebuie să scoată mingea din plasă. Golul egalizator al oaspeţilor a venit spre finalul primei reprizei, galben-negrii nemaireuşind să întrerprindă vreo modificare de emoţii până la pauză.


Câteva steaguri, nişte fum, o zi însorită lângă echipa ta. Exact ce-a recomandat doctorul. foto de Cătălin Ignat

În repriza a doua, „stegarii” i-au înghesuit pe oaspeţi în jumătatea proprie. Cornerul bătut de Vîrlan direct pe poartă şi respins spectaculos de un om în vişiniu, precum şi şutul lui Bodean puţin pe lângă din interiorul careului anunţau fie golul „stegar”, fie o nouă răzbunare de ocazii. Cum băieţilor în galben-negru nu le plac clişeele, Damian a finalizat din marginea careului de şase metri centrarea pe jos dinspre T2 a lui Vîrlan din minutul 53. Băieţilor în galben-negru le plac victoriile.

Doar că a urmat un nou master-class de ratări şi din nou clişeele sportului rege îşi iţeau căpşorul şi întrebau dacă e voie. Ba chiar clişeele începeau să împingă singure uşa ca să intre în scenă după ce golul lui Bodean a fost anulat pentru offside. Însă tot Bodean le-a trântit uşa-n nas în minutul 81, finalizând cu latul de la aproximativ unşpe metri centrarea lui Cocan din banda tribunei întâi.

Grupul vesel. Marius Bodean (ghete roşii) salută împreună cu Laurenţiu Căpăţână T2-ul. foto de Cătălin Ignat

Alex Oprea, dublu campion al Turneului „Ibrahim Dossey” în 2011 şi 2012 cu echipa Stegarii de sub Tâmpa, a închis scorul în minutul 88, şutul său din unghi, de la aproximativ 12-13 metri găsind colţul de sus al porţii. Alexandra s-a bucurat poate cel mai mult pentru golul lui Oprică, dat fiind că „el îmi lua apărarea când eram mai mică şi se legau prin cartier ăia mai mari de mine”. Familia „stegară”, ce v-am tot zis?!

La vestiare era timpul autografelor, iar puştiul acesta a strâns în câteva minute toată colecţia. Aici, Horia Popa dând cu subsemnatul la capătul singurului meci din etapa a 2-a câştigat de gazde.

491 de bilete vândute şi 1640 de lei strânşi în urna donaţiilor pentru echipă completează numerele zilei de sâmbătă. De aici, doar spre cer.

#SteagulRenaşte prin noi!

P.S. din cauza condiţiilor tehnice din timpul live stream-ului, adică a netului capricios, în special repriza a doua a ieşit extrem de sacadată, astfel că un rezumat video cu golurile nu va fi disponibil de această dată. Caut în continuare cea mai bună soluţie pentru efectuarea unor transmisii live de calitate a meciurilor de acasă.

P.P.S. hai că până la urmă ne-au salvat istoria vizuală băieţii de la Braşov TV care au filmat integral meciul. Iată rezumatul mai jos.


Susţinere blog

Dacă ţi-a plăcut ce ai văzut, poţi susţine blogul printr-o donaţie minimă de 1 Euro.

€1,00

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.