Două lumi și-un motiv

„Thanks! Great game! Brought my daughter along. She loved it”

mesaj pe pagina de Instagram a SR Braşov de la un străin stabilit în Braşov, legat de meciul de sâmbătă, 25 august, dintre Steagu’ şi FC Pucioasa (1-0)

Traducere: Merci! Frumos joc! Am venit cu fiica mea. I-a plăcut mult”. Bine, loved înseamnă iubit, deci i-a plăcut super duper mult.

Cu siguranţa că i-a plăcut super duper mult celei mici. O seară senină de august, un T2 cât de cât activ, şi în final o victorie muncită şi meritată a băieţilor în galben-negru. N-avea cum să nu-i placă, pentru toate motivele menţionate mai sus dar şi pentru că micuţa nu ştie ce înseamnă „Abi, arată-i pula”. Cui? Arbitrei de centru. Asta i-a strigat un spectator portarului nostru când arbitra s-a dus să verifice cât de gravă e accidentarea tânărului număr 99 „stegar”.

A fost pentru prima dată în istorie când ne-a arbitrat o brigată exclusiv feminină, iar în partea a doua a meciului unii spectatori au considerat că agresându-le verbal pe central şi pe asistenta de pe partea T2-ului, îşi vor afirma bărbăţia şi masculinitatea. Aţi cam dat chix, ghiolbanilor. Dar e ok, fetiţa căreia i-a plăcut super duper mult la meci n-a înţeles ce urlaţi voi, aşa că poate o să-i ceară lui taică-său s-o mai ducă pe stadion.

Dar, stai, mai e din mesaj.

I would also love to bring my high school students to come help clean the seats and pick some of the ruble on the ground. I’d like to get them involved in our community in this way”

Traducere: De asemenea, mi-ar plăcea să-mi aduc elevii de liceu să ajute la curăţatul scaunelor şi să adune din pietrişul de pe jos. Aş dori să-i implic astfel în comunitatea noastră.

Omul locuieşte şi lucrează la noi în oraş – habar n-am la ce liceu – şi se consideră parte din comunitatea asta şi vrea să contribuie cumva şi să-i implice şi pe alţii, ca să-i inveţe cum e cu aducerea aportului la bunul mers al societăţii.

Unii, care aş putea bate pariu că n-au dat o mătură prin stadion săptămânile trecute, au considerat că aportul lor la ideea de comunitate şi mândria de a fi braşovean poate fi adus prin „Abi, arată-i pula” şi alte mizerii asemănătoare.

Nu ştiu dacă a fost cineva la T2 care să-l atenţioneze pe respectivul şi pe adepţii lui, dar ghiolbanii se pot considera norocoşi că împrejurările actuale mă ancorează în zona Tribunei Oficiale. Ultimele 10 luni mi-au erodat răbdarea şi calmul în preajma ghiolbanilor de orice fel.

Şi motivul din titlu. Eram ferm hotărât când am plecat de la stadion să las deoparte toată treaba asta cu fotbalul, cu încercarea de a aduce oameni la stadion, cu tot practic. Până mi-a scris străinezul ăsta cele de mai sus.

Nu ştiu cum va fi pe termen lung, dacă lucrurile se vor schimba în bine sau dacă gunoaiele umane se multiplică mai rapid şi vor învinge, dar merită efortul pentru copiii care vin pentru prima oară pe stadion şi le place super duper mult.

Pace

2 gânduri despre “Două lumi și-un motiv

  1. un grup de imbecili mestere. nici nu iti mai vine sa stai la tribuna a 2-a… si pe jucatori la fel. si nu ai auzit nici jumatate credema. trista situatia

    • Sunt convins că au mai fost „comentarii” pe care nu le-am auzit.

      Sper cu timpul să se normalizeze lucrurile. N-o fi stadionul bibliotecă, dar nici loc de dat frâu liber tuturor frustrărilor nu este.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.