”Să țineți Steagul sus, măi băieți!”

Se spune că nu e bine să-ți întâlnești eroii, pentru că s-ar putea ca ei să nu fie deloc așa cum ți i-ai imaginat în afara ”scenei” și astfel să ai o mare dezamăgire.

Pe 18 iulie 2017, mai mulți suporteri „stegari” din mai multe generații l-am întâlnit pe Csaba Györffy la un bar aflat la o aruncătură de băț de reședința sa de pe Castanilor. Trecuseră patru zile de când se înființase SR Brașov – echipa suporterilor „stegari” și continuatoarea morală a Steagului – și s-a considerat că nu putem porni la noul drum fără binecuvântarea unuia dintre cei mai mari fotbaliști care au jucat vreodată pentru echipa orașului.

Pentru mulți dintre puștii și tinerii din acea zi a fost pentru prima oară în viața lor când l-au văzut pe Györffy față-n față. „Stegarii” mai bătrâni aveau probabil flashback-uri cu jucătorul care pe timpuri ridica tribunele și înșira adversarii ca mărgelele pe ață. Cu toții au avut însă în față un bătrânel îmbrăcat modest, ca de o plimbare până la magazinul din colț și înapoi, dar emoționat și cu lacrimi în ochi la auzul scandării numelui său.

„Să țineți Steagul sus, măi băieți” – sunt cuvintele pe care ni le-a adresat la final cu simpaticul său accent maghiar și care ne ghidează din acea zi fiecare pas făcut în cadrul proiectului Steagul Renaște.

De atunci au trecut aproape patru ani și când ne-am lovit de orice piedică, de orice critică nefondată sau chiar batjocură, ne-am adus mereu aminte de cuvintele lui Györffy.

Indiferent de ce ne spuneau unii sau ce viitor sumbru ne prevesteau alții, noi știam una și bună – trebuie să ținem Steagul sus. Pentru că așa ne-a zis Györffy.


Au trecut aproape patru ani de atunci, timp în care puțini foști jucători emblematici ai Brașovului au manifestat vreo simpatie față de echipa suporterilor. ”Dar nu ne-a căutat nimeni din partea suporterilor”, vor spune mulți. Adevărul este însă altul. Ca suporteri mereu am dorit să avem în acest proiect al renașterii stegare cât mai mulți dintre oamenii datorită cărora ne-am îndrăgostit de culorile galben-negre.

Am întâlnit în primă fază un scepticism care era ușor de înțeles, dar pe care nu l-am mai putut explica pe măsura ce proiectul avansa. Dar noi am continuat să ținem Steagul sus, pentru că așa ne-a zis Györffy, sperând că entuziamsul, pasiunea și faptele vor vorbi de la sine.

Acum, după aproape patru ani, mulți foști jucători care au ignorat sau desconsiderat echipa suporterilor au ieșit în spațiul public cu postări sau declarații prin care ”salută” inițiativa unor consilieri locali de a reșapa Corona în FC Brașov.

Bineînțeles că mulți suporteri au reacționat, simțindu-se într-un fel trădați de cei cărora odinioară le scandau numele, și au întrebat: ”unde ați fost în tot acest timp, în care noi am ținut Steagul sus?”

Un gând despre “”Să țineți Steagul sus, măi băieți!”

  1. Au trecut apreape 4 ani, ne-ai parasit dar ne privesti de acolo sus si ne dai putere sa luptam si sa tinem Steagu’ sus nea Buti!
    Odihna vesnica!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.