În match-ul de ieri: F.C. Brașov – Poli Iaşi

Pe un frig pătrunzător „stegarii” se pregăteau să le dea ieşenilor lovitura de graţie într-un meci în care victoria era singura opţiune. Fanii nu ar fi digerat un alt rezultat în confruntarea cu Politehnica ieşeană, motiv pentru care băieţii noştri încep în forţă din primul minut.

Curios, prima ocazie le aparţine celor din Copou care pot deschide scorul în minutul 4 la o pasă neglijentă spre portar a fundaşului central Abrudan, dar Dani Coman are o intervenţie de mare portar. După acest şoc oferit de ieşeni, „stegarii” din peluză desfăşoară un tricolor. IBraşovenii din tribune au fost primii care au reacţionat la ocazia ieşeană.

Băieţii noştri încep să domine partida şi în teren iar Sburlea ratează într-un interval de doar câteva minute trei ocazii foarte mari. Prima dată pătrunde pe centrul apărării moldave în viteză şi şutează de la 15 metri, dar Brăneţ arată şi el că are clasă printr-o paradă foarte frumoasă la firul ierbii. E clar, vom avea un meci de fotbal în această seară pe stadionul „Silviu Ploeşteanu”.

Peste câteva minute acelaşi Sabrin Sburlea, „perla” atacului „stegar”, prinde un şut de la marginea careului dar din nou Brăneţ scoate fire albe celor 2000 de „stegari” din tribune. „Steagul! Steagul!” se aude tot mai apăsat din tribune, iar la faza următoare Sburlea nu ajunge exact cum şi-ar fi dorit la o centrare perfectă a ibericului Duarte. Apucă doar să şteargă mingea cu fruntea în locul unei lovituri în plin pe care atât el cât şi noi ne-am fi dorit-o. Căpitanul Robert Ilyeş are şansa de a sparge lacătul apărării ieşene dintr-o lovitură liberă de la 25 de metri dar „torpila” sa cu care a „rupt” plasa în alte meciuri ocoleşte acum poarta moldovenilor. Ieşenii se străduiesc să-şi revină, dar în minutul 34, la numai patru minute de când „torpila” le-a şuierat pe la poartă, Dorel Zaharia, al doilea vârf „stegar” din acest meci consideră că este momentul să-şi pună şi el amprenta pe joc. Profitând de o recentrare în marginea careului de 6 metri, Zaharia se mişcă mai repede decât toţi ceilalţi şi reuşeşte să trimită mingea spre poarta ieşeană. Bară! Este bară! Mingea pornită din exteriorul lui Dorel loveşte transversală şi apoi este degajată de un apărător ieşean.

Supravieţuind acestui prim asediu, Poli se regrupează. Conştienţi că singura şansă este atacul ieşenii nu se lasă aşteptaţi în jumătatea braşoveană. În mintutul 35, pe un contraatac trei contra trei purtat pe partea stângă, ieşenii creează superioritate printr-o pasă în centru la Bârlădeanu. O privire scurtă spre poarta lui Dani Coman, avansează cu mingea la picior până pe la 24 de metri şi şutează în plin reuşind să evite blocajul lui Nuno Diogo. Mingea capătă o traiectorie ce-l pune în dificultate pe Dani Coman ce reuşeşte să o deturneze din drumul către vinclu cu preţul de a o respinge în faţă. Abrudan însă a fost pe fază şi respinge.

Repriza se încheie cu o nouă demonstraţie ofensivă a braşovenilor. Angajat la marginea careului de 16 metri, Mihai Roman, driblează scurt dar şutul în diagonală ce a urmat este reţinut cu siguranţă de excelentul Brăneţ.

La pauză scorul este 0-0. Pentru suporterul neutru a fost un meci spectaculos. Pentru suporterul ieşean a fost un thriller. Pentru „stegari” a fost o comedie neagră.

Repriza a doua debutează la fel de energic ca şi prima. Tiparul este identic. În minutul 4 al reprizei secunde ieşenii pot fi din nou cei care modifică tabela. Bârlădeanu, unul din cei mai buni fotbalişti ieşeni alături de Brăneţ, trimite o minge în care ce este deviată periculos spre poarta lui Coman de către… Nuno Diogo.

„Stegarii” ignoră faza din minutul 49 şi-şi văd în continuare de joc. Mai bine zis, încearcă să caute noi şi noi poziţii din care să poată rata. După un un-doi cu Sburlea, Roman scapă singur cu Brăneţ, şutează în forţă de la 8 metri dar portarul ieşean are o paradă de senzaţie evitând golul cu ajutorul picioarelor.

Spectacolul este la el acasă în acest meci, braşovenii şi ieşenii oferind un regal fotbalistic lispit însă de goluri.

În minutul 70, Sburlea este servit excelent cu o centrare şi trimite o puternică lovitură de cap care este însă scoasă ireal de sub transversală de Cristi Brăneţ. Urmează un corner. Mihai Roman este cel care va executa. Centrează perfect în zona de 8-9 metri iar duelul aerian dintre Zaharia şi Munteanu, căpitanul ieşean, este câştigat de primul ce-şi concentrează toate eforturile într-o lovitură de cap prin care să răspundă criticilor. I-a ieşit! Mingea loveşte stâlpul din stânga şi mângâine plasa. Mult aşteptatul gol vine în minutul 71. Reuşind să deschidă scorul „stegarii” se eliberează de presiunea acelui 0-0.

În mintul 75 Roman are şansa lui 2-0. Sburlea îi serveşte o pasă perfectă la 8 metri singur cu Brăneţ, dar stopul cu stângul încercat de Roman îl trădează pe acesta fapt ce oferă răgazul necesar apărătorilor ieşeni de a-l deposeda.

Totuşi, Mihai Roman se revanşează pentru irosirea acelei ocazii servindu-l pe Sburlea în minutul 79 după o excelentă cursă pe partea stângă. Sburlea reia cu latul din interiorul careului iar plonjonul lui Brăneţ este fără rezultat. Sburlea face 2-0 şi stabileşte scorul final printr-un gol de care avea mare nevoie.

Din finalul meciului reţinem ocazia imensă ratată de ieşeanul Bâlbă care profitând de o pasă greşită trimisă „acasă” de Ionuţ Voicu, de altfel foarte bun pe parcursul meciului, trimite mingea pe lângă Dani Coman, ieşit în alunecare, dar şi pe lângă poartă.

Doi la zero scor final, şi „stegarii” ţin aproape de locurile europene, meciul de sâmbăta viitoatre de la Rapid fiind nu unul decisiv, dar care se va constitui ca punct de reper la finalul sezonului.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.