AC/DC și Steagu’

Pe lângă Steagu’, o altă mare pasiune de-a mea e muzica celor de la AC/DC. Ştiu exact cum şi când s-a întâmplat. Eram prin clasa a XI-a şi căutam pe net o melodie care să zică ceva de galben şi negru. Sau măcar să pomenească una din aceste culori. Şi am dat întâmplător (cum altfel?) peste melodia Back In Black. Vă daţi seama, a fost dragoste la prima audiţie. La fel cum a fost şi cu Steagu’. Pentru că înainte să-i văd jucând, am auzit de ei.

În 1975, AC/DC scoate primul album. Printre altele, High Voltage conţine o melodie numită Baby, Please Dont’ Go. În ’75 Steagu’ retrograda în Divizia B.

Solistul Bon Scott îmbrăcat cu un maieu galben-negru simţindu-se bine. Lângă el, chitaristul Angus Young. Ca un fel de Pescaru şi Gyorffy.

În ’76, al doilea an de B pentru Steagu’. Situaţia nu era prea fericită dar „stegarii” continuă „to Ride On” şi era tot mai clar: It’s A Long Way To The Top.

Se adunaseră deja trei ani de divizie secundă. Nimeni n-ar fi crezut că va dura atât. Cu toatea astea, Hell Ain’t a Bad Place To Be.

În 1978/79 „stegarii” tot n-au reuşit promovarea aia mult dorită, dar erau „on a Highway To Hell” în Cupa României. Semifinalişti de Divizia B, patru tururi cu prelungri, trei cu penalty-uri. E fain să fii „stegar”.

Anul de graţie 1980. Reîntoarcerea lui Nicolae Proca a făcut să sune The Hells Bells sub Tâmpa. Acţiunea „promovare” fusese iniţiată şi Steagu’ ajunsese în martie să fie singura echipă din Europa neînvinsă în campionat. După cinci ani de chin, Braşovul era Back in Black în Divizia A.

7 gânduri despre “AC/DC și Steagu’

  1. Mai e ceva! Anunta si postarile de la brasoavele tale la FB, te rog. Altfel ajung la acel blog mult mai rar decat as vrea…

  2. @Ovidiu: Mulțam fain pentru aprecieri! O să pun și pe FB de acum ce mai scriu pe blogul ălălalt. For those who support Steagu’… We salute you!

    @Rareş: Mă simt onorat, mon cher!

  3. Highway to hell si Shoot to thrill unele din cele mai faine melodii ale lor . Frumos articolul ! Va urez tuturor stegarilor un calduros La multi ani si cat mai multe bucurii alaturi de familie si prieteni si o bucurie in plus cand vom decapita oile si ne vom bate pentru cupa romaniei in finala !

  4. Pingback: De zece ani pe La Stegaru’ | La Stegaru'

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.