Aici Radio Europa Liberă

Pe principiul „vreau să ajung la radio”, „stegarii” anilor ’80 reuşeau o ispravă demnă de toată cinstea, ce avea să fie propagată în eter.

Neculai Constantin Munteanu. sursa: observatorcultural.ro

Era 11 octombrie 1987 (ah, minunatul an 1987) când FCM Braşov urma să înfrunte una din echipele sistemului, FC Olt Scorniceşti. Adică, mai pe scurt, echipa satului în care s-a născut preşedintele Republicii Socialiste România, Nicolae Ceauşescu. Beneficiind de susţinerea directă a acestuia, clubul „de la ţară” a ajuns în scurt timp să evolueze în primul eşalon şi, mai apoi, să bată chiar la porţile fotbalului european.

Totuşi, în acea minunată zi de toamnă, FCM-ul demolează Scorniceştiul cu un 7-0 ce a răsunat până la sediul Europei Libere de la Munchen. Într-o intervenţie radiofonică, dizidentul Neculai Constantin Munteanu, vocea radioului din Germania Federală care ţinea românii conectaţi la lumea liberă, felicită echipă de sub Tâmpa pentru umilinţa adusă echipei preşedintelui.

Pentru posteritate, iată şi numele „stegarilor” care au zguduit de şapte ori plasa în acea zi de octombrie: Terheş în minutele 17 şi 41, Avădanei în minutele 45 şi 75, „Magiun” Barbu în minutul 55, Kiss în minutul 81 şi Eugen Moldovan în minutul 88. „Cântăăăm, glorie Steagule… iar în calea lor, pregătiţi, triumfal, flori şi elaaan!”

FCM Braşov '87

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.