La lansarea cărţii lui Tata Ucu

N-avei loc să arunci un ac în subsolul librăriei „Şt. O. Iosif” la lansarea cărţii „O viaţă, un destin”, volumul de memorii semnat de Laurian Ovidiu Taus, multiplu campion la atletism, reputat medic sportiv şi actual Simbol al FC Braşov, club pe care-l serveşte de 52 de ani. Aşadar, lume multă „ca pe stadion”, ca să-l citez pe băiatul care se ocupa cu vânzarea cărţilor şi care, vă asigur, nu s-a plictisit, fiind coadă în permanenţă la standul pe care tronau teancurile volumului semnat de Tata Ucu. Bătrâni, suporteri, copii, prieteni, toţi cei care compun universul domnului Taus l-au privit cu atenţie şi l-au ascultat cu drag pe domnul medic care şi-a dedicat aproape toată viaţa sportului. În 1938 (!), câştiga primul său concurs de atletism chiar pe stadionul „Tineretului”, iar acum, pe acelaşi stadion, veghează etapă de etapă la sănătatea jucătorilor „stegari”. Înainte băga şi el sprinturi de pe bancă până pe cealaltă parte a terenului pentru a vedea dacă e de la tibie sau menisc, acum priveşte senin de pe tuşă şi dă sfaturi cu alonja unui mare-maestru celor care-i succed.

Asalt mediatic la Tata Ucu.

O treabă care mi-a plăcut foarte mult este aceea că, încă o dată, domnul Taus a făcut măsura cavalerismului, refuzând invitaţia la interviu a unui jurnalist local pentru că „acum semnez cărţi. După ce termin sunt doar al vostru şi vorbim despre orice”. Printre cei care aşteptau la rând pentru a primi autograful lui Tata Ucu era şi un băieţel, cam de vreo cinci ani, care se uita cu fascinaţie la bătrânul cu păr cărunt dar foarte jovial.

După câteva cuvinte introductive adresate audienţei de către jurnalistul braşovean Dan Vintilă, microfonul i-a revenit fostului preşedinte „stegar” Teodor Verdeş care a spus şi el două vorbe despre imensa personalitate şi prodigioasa carieră de atlet şi medic a domnului Taus. Între timp au ajuns în subsolul librăriei de pe Mureşenilor şi antrenorul clubului, Ionuţ Badea, care a vorbit despre primul său contact, în 2001, cu Tata Ucu, precum şi patronul echipei de sub Tâmpa, care însă a preferat să asiste mai de la distanţă. Totuşi, el a fost reperat în mulţime de domnul Taus care i-a mulţumit pentru tot sprijiunul acordat clubului în toţi aceşti ani, sfătuindu-l totodată să fie niţel mai ambiţios pentru ca echipa galben-neagră să revină iarăşi printre forţele fotbalistice ale României.

„FC Braşov este a doua mea familie.” – Laurian Ovidiu „Tata Ucu” Taus

Familia care ocupă locul întâi în inima sa a fost şi ea prezentă, bineînţeles. În fotografia de mai sus, fiica şi nepoata stau mândre alături de unul dintre ultimii gentlemeni ai fotbalului românesc şi unul dintre marii medici sportivi ai Europei.

Noi, suporterii, îi dorim doar atât: fiţi nemuritor, domnule Taus!

Laurian Ovidiu Taus "Tata Ucu" - campion, doctor, gentleman.

Mai multe fotografii de la lansare >>> AICI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.