[Modă Veche] În umbra munţilor

DSC03270Citesc sau aud foarte des expresia „în ziua de azi copiii nu mai ies afară să se joace, toţi stau în casă pe calculator”. Faptul că, la fel de des, observ contrariul mă face să cred că tocmai emiţătorii acestei concluzii sunt cei care văd foarte rar albastrul cerului, fiind prinşi „cu treabă”, toată ziua, în laptop-uri şi smarztphone-uri.

Dar nu despre conflictul între generaţii e vorba aici. La urma urmei, fiecare generaţie cu tabieturile ei. Faptul pentru care copilăria ta ţi se pare mai bună decât a ţacanilor de acuma este simpu: a fost a ta. Totuşi, unele tradiţii trăiesc mai departe. Cum ar fi un fotbal cu băieţii în stradă. Admit că în ziua de azi e mai greu să organizezi un astfel de meci, mereu crescândul număr al maşinilor fiind o permanentă ameninţare Dar, după cum vedeţi, sunt zone mai retrase în marginea marilor oraşe unde un „kick-off” la ora 6 seara e realitate, nu doar o nostalgie.

Nu vă mint, cu greu am rezistat tentaţiei de a merge la ei şi a-i întreba dacă mai au loc pentru încă un om. Şi vă mai zic ceva: tare mi-e dor de-o buşitură pe asfalt sau o trântă pe iarbă. Arsurile astea pe sintetic devin enervante.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.