Kronstadt Derby

Steagu-Corona

Brașov, Stadionul „Tineretului”: „Stegarii” revin pe teren la începutul reprizei a doua. Victoria în „Kronstadt Derby” le va reveni graţie golului marcat de portughezul Bruno Madeira în min. 37, din centrarea lui János Székely.

Două beri, una brună şi-alta blondă înainte de meci, perfecte pentru a drege vocea. O programare destul de incomodă pentru un meci în timpul săptămânii, dar tribune destul de populate la ora start a ultimei ediţii „Kronstadt Derby”. Da, ştiu, sună a derby cu cel puţin un secol de tradiţie, dar cei care au deschis mai târziu televizoarele şi netul trebuie lămuriţi că FC Braşov – Corona a fost doar la a doua punere în scenă (şi ultima?). Dacă în tur victoria „stegară” a venit în urma golurilor reuşite de doi braşoveni – Mateiu şi Buga – joi seară a fost reluarea din prima a lui Bruno Maderia care a scuturat victorios plasa lui Dănălache (omul meciului în tur).

Fotbaliştii Coronei (coroniştii?- cum i-am putea alinta?) au decis că distrugerea le este cel mai la îndemână atuu. După iureşul ofensiv etalat de galben-negri în etapa precedentă cu Dinamo, limitarea scorului era pentru oaspeţi obiectivul principal. Având în faţă o echipă prea puţin preocupată de construcţii ingenioase, „stegarii” s-au chinuit un pic până la gol, atmosfera generală din repriza a doua fiind ceva de genul „v-am dat gol, v-am bătut, dar trebuie să mai jucăm încă 45 de minute”. Jocul a fost departe de strălucirea din meciul cu bucureştenii, şi chiar dacă victoria ne ţine deasupra liniei, bătălia pentru supravieţuire continuă la aceeaşi intensitate. Urmează deplasarea în „Gruia”, la CFR, unde amintirile noastre sunt dintre cele mai… uitabile, apoi U Cluj vine pe „Tineretului” (via Viitorul) pentru un meci care poate fi decisiv pentru ambele echipe.

Ţineţi în continuare şampania şi berile la rece, pentru că lupta în subsolul clasamentului e încinsă rău de tot. Hai Steagu’ !


Susţinere blog

Dacă ţi-a plăcut ce ai văzut, poţi susţine blogul printr-o donaţie minimă de 1 Euro.

€1,00

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.