Steagu’ 16-1 Cetatea | Gol Gol Gol Gol Gooool

Victoria reuşită sâmbătă de „stegari” a devenit instant number one în „Top Five Cele Mai Categorice Victorii Stegare Evăr” (TVCMCVSE pe scurt, trololol). Practic, „stegarii” nu doar au învins Cetatea. I-au escaladat zidurile, i-au vopsit pereţii în galben-negru, au scos mobila veche din odăi, au renovat temniţa şi au schimbat parola la wifi! Desigur, Cetatea Homorod nu este cel mai glorios adversar care a călcat vreodată iarba de pe „Silviu Ploeşteanu”, dar la naiba de n-a fost printre cei mai fair-play. Ar fi putut să recurgă la brutalităţi şi nesportivităţi pe măsura ce scorul căpăta proporţii, gazonul alunecos le-ar fi fost un bun alibi, dar cei unşpe cavaleri ai Cetăţii de Homorod şi-au văzut de fotbal şi au încercat să-l joace cât de bine puteau ei. Şi le-a venit şi răsplăta în cele din urmă, prin golul marcat de Mircea Truşcă la 13-0 în aplauzele întregii asistenţe. Felicitări, băieţi!

TOP FIVE CELE MAI CATEGORICE VICTORII STEGARE EVĂR

  1. AS „SR” Braşov 16-1 Cetatea Homorod, 7 octombrie 2017, Liga a 4-a
  2. Aripile Braşov 0-10 AS „SR” Braşov, 19 august 2017, Liga a 4-a
  3. FC Braşov 11-2 Metalul Reşiţa, 25 noiembrie 2015, Liga a 2-a
  4. Steagul Roşu Braşov 9-0 Spartac Curtea de Argeş, 15 octombrie 1950, barajul de promovare în Divizia B
  5. Steagul Roşu Braşov 8-0 Minerul Lupeni, 7 iulie 1963, Divizia A

Recenta victorie reprezintă totodată şi meciul cu cele mai mult goluri înscrise vreodată pe stadionul „Silviu Ploeşteanu, devansând meciul cu Metalul Reşiţa din 2015. Podiumul este completat de partida Steagul Roşu 7-4 Progresul Bucureşti, din 27 martie 1960, în Divizia A.

De la mijloc în sus, fiecare jucător a fost implicat într-un fel la finalizare, prin gol sau pasă de gol. Astfel, Alin Damian, comandantul artileriei „stegare”, pe lângă cele opt goluri a oferit şi două pase gol, Marius Bodean a reuşit şi el un hattrick şi trei pase de gol, Horia Popa a înscris două goluri şi a dat patru pase de gol – cele mai multe, Cristi Cocan a deschis balul din pasa lui Bodean şi apoi a marcat pentru 11-0 din pasa lui Damian, apoi i-a centrat lui Dumitraş pentru 14-1, Laurenţiu Căpăţână, Alex Vîrlan, Laurenţiu Andrii şi Alin Morjan (la debut) au contribuit şi ei cu mingi de gol într-o victorie concludentă.

Cel mai reuşit lucru al meciului de sâmbătă l-a constituit nu scorul în sine, ci faptul că „stegarii” au căutat mereu coechipierul cel mai bine demarcat pentru finalizare.


click pe fotografii pentru mărire şi descriere


O reuniune de familie reuşită. Felul în care picurii tot picurau ca milioane de mini-picamăre la 7 dimineaţa în ziua meciului mi-a făcut senin în minte şi suflet. Nu era nici un rău în faptul că peste câteva ore urma să văd Steagu’ doar cu vreo o sută şi ceva de maniaci ca mine. Cei mai maniaci braşoveni, care s-ar arunca pe o grenadă ca să fie siguri că generaţiile viitoare vor avea şansa să vadă şi ele Steagul, îi găseşti pe „Silviu Ploeşteanu” într-o zi ploioasă şi friguroasă de meci.

Maniacii ăştia au pelerine galbene şi negre, honarace, şepci, băscuţe şi umbrele, fularele şi eşarfele bine legate şi zâmbesc atunci când cântă pentru că sunt conştienţi de nebunia situaţiei. Într-un oraş care tot se vaită că vrea fotbal şi că are nevoie de fotbal, maniacii ăştia sunt cam singurii care chiar fac ceva concret pentru fotbalul ăla mult dorit. Îl susţin din tribună pe orice vreme şi din portofelul propriu. Acesta este Steagul anului 2017, o echipă cu, momentan, 117 patroni maniaci răspândiţi prin Braşov, prin ţară şi prin lume.

E la fel de adevărat că încă nu tot Braşovul ştie că Steagu’ o duce bine şi că învaţă din nou să meargă pe propriile picioare. Vom face tot posibilul să răspândim povestea, apoi rămâne de văzut dacă cei care gem şi dulceaţă după sportul necontrolat de interese nesportive vor reveni în tribune şi se vor implica activ în existenţa şi perpeutarea unui astfel de sport, sau dacă vor continua să umple tribunele şi să-şi umfle piepturile pentru echipe şi oameni străini de oraş.

STEAGU’, O ECHIPĂ DE BAROSANI!

Rândul de sus, de la stânga la dreapta: Cristi Cocan, Dragoş Dumitraş, Andrei Maxim, Răducu Pătraşcu, Horia Popa;

Rândul de jos, de la stânga la dreapta: Cristi Burlacu, Laurenţiu Andrii, Laurenţiu Căpăţână, Alin Damian, Marius Bodean, Alin Morjan


REZUMAT VIDEO

Filmarea conţine majoritatea marilor ocazii, inclusiv flotările pedeapsă executate de Damian în careul de şase metri după o ratare uriaşă, şi aproape toate golurile. Golul de 5-0 a fost marcat de Damian în timp ce anunţam la staţie că l-a marcat pe cel de 4-0, aşa că am ratat să-l prind pe cameră.

OMUL MECIULUI AŞA CUM S-A VĂZUT LA STEGARU’

De parcă ar fi nevoie să vă spun. Cu opt goluri, două pase de gol şi un tricou care ne dă idei de design pentru sezonul viitor, Alin Damian a urcat pe locul doi clasamentul golgeterilor Ligii a 4-a Braşov, având în total 15 reuşite în acest sezon.

Ar fi putut încheia meciul cu 11 goluri şi stabili recordul absolut în Liga 4-a Braşov, dacă şutul cu dreptul în situaţie de 1-contra-1 cu portarul advers nu s-ar fi dus puţin pe lângă, dacă lobul din finalul primei reprize nu lovea transversala, şi dacă reuşea să plaseze puţin mai la stânga lovitura de cap din repriza a doua. Bine, pentru ultima ratare nu se oftică nimeni prea tare, pentru că flotările care au urmat după constituie momentul sezonului.

În Braşov, Crăciunul e cândva prin octombrie, cu vreme de noiembrie târziu. 


Sâmbăta aceasta, 14 octombrie, „stegarii” merg la Berivoi unde vor înfrunta cu începere de la ora 11 Carpaţii. Apoi, pe 21 octombrie, de la o oră care urmează a fi stabilită (sperăm că după 12 în orice caz), „Silviu Ploeşteanu” va fi gazda primului derby al sezonului, Steagu’ vs. Colţea.

Ne vedem la meciuri, #SteagulRenaşte prin noi!


Susţinere blog

Dacă ţi-a plăcut ce ai văzut, poţi susţine blogul printr-o donaţie minimă de 1 Euro.

€1,00

Un gând despre “Steagu’ 16-1 Cetatea | Gol Gol Gol Gol Gooool

  1. Pingback: Statisticile turului | La Stegaru'

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.