Când te scuturi de zăpadă | ASF Zărneşti 1-3 Steagu’

Curcanii de celuloză ai Zărneştilor s-au baricadat în zăpadă şi au încercat să ne facă pe contre, dar fie s-au împiedicat în momentul oportun şutului, fie au întârziat şutul, fie Iacob „Pensionarul” a sprintat din poartă ca să le încheie ambiţiile ofensive într-un nor de pulbere albă la marginea careului de şaipe metri.

Nu poţi vorbi despre chestii tactice după un meci jucat pe zăpadă. Dar din tribuna de lemn a stadionului Celuloza partida a părut adesea distractivă. Poverlovici a deschis scorul pentru noi dintr-o fază fixă; iată golul mai jos.

Stan e tipul cu centrarea în careu, „Piciu” Şerban cel cu recentrarea, iar Pove cel cu torpila.

Am pierdut golul gazdelor, fiind la bere lângă stadion (fotbalul fără jandarmi e ca berea cu alcool într-o zi în care soarele blând îţi mângâie obrajii), dar am prins autogolul zărneştenilor, prin care s-a făcut 2-1 pentru noi. Lovitura de cap a lui Sburlea a fost în primă fază respinsă de portar, dar apoi dorinţa prea mare a unuia dintre fundaşi de a îndepărta complet pericolul s-a concluzionat cu o lovitura de cap bine plasată ce a găsit plasa propriei porţi. Ştefan Grigorie a închis tabela stadionului Celuloza finalizând un corner dinspre Piatra Craiului cu capul, pe colţul scurt şi aproape de vinclu.

Ce mi-a plăcut enorm azi a fost faptul că am reuşit să numesc toţi cei unşpe titulari ai Steagului. Cu Stan mi-a fost mai greu, dar l-am ginit şi pe ele până la urmă. În alţi ani, în aceeaşi perioadă, o luam aproape de la zero cu alte feţe şi nume. Băieţii ăştia merită şansa dată de Tribunal prin amânarea falimentului. Ideal ar fi ca în jurul lor să nu mai fie prezente tot felul de lichele, ca până acum, ci doar sufleteşti. Hai, stegaaariii!!!

Şi-acum câteva poze de la meci. Stadionul Celuloza are un vibe britanic combinat cu nişte delăsare românească. De la poarta de intrare, la tribuna de lemn acoperită şi la cabana care adăposteşte vestiarele şi alte birouri, toate zic povestea unei bijuterii neşlefuite.

 

Heia, heia, heia, heia, braşovenii mei hei-hei! Heia, heia, heia, heia, ăştia-s „stegarii” mei! Steagu’ nu moare!

Şi-acum poza aia bonus cu Şanta.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.